ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания – EDF иска закон за финансиране на строящата се АЕЦ „Sizewell C”

29.06.2021

Френската енергийна компания EDF призова британското правителство да приеме закон, който да регламентира финансирането на новата АЕЦ „SIZEWELL C “.

 

 

 

Президентът на британското подразделение на EDF Симон Роси отбеляза, че независимо от достигнатия напредък по някой направления на проекта, новият закон е наистина необходим.
„Убеден съм, че е напълно възможно да се организира обсъждане на закона на сесията на парламента тази есен“, отбеляза той.

Попитан дали компанията има „план Б“ в случай, че правителството не придвижи напред въпроса със законодателството, Роси отговори отрицателно.
„Начертан е основният сценарии от гледна точка на финансовия механизъм и той е много надежден. Трябва ни просто съответното законодателство. Имаме всички основания да вярваме, че то ще се придвижва напред, според планираното“, отбеляза той.

Източник: https://www.reuters.com/business/energy/reuters-events-edf-calls-uk-produce-sizewell-funding-legislation-2021-06-23/

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19