ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Румънският сенат ратифицира споразумение със САЩ за завършване на трети и четвърти блок на АЕЦ ′′ Чернавода ′′

28.06.2021

′′ От гледна точка на оператора времето е важна променлива в изпълнението на проекта, а целта ни е да свържем третия блок с мрежата през 2030 г. и четвърти блок през 2031 г.

 

 

 

Румъния следователно ще се присъедини към държавите, които до голяма степен имат полза от съществуващите вътрешни ресурси за осигуряване на енергийния преход към нови екологично чисти технологии, а също така осигуряване на енергийни доставки на устойчиви цени, като се има предвид, че например според международни изследвания цената на електроенергията в резултат на продължаването срока за експлоатация (ПСЕ) на ядрените електроенергийни блокове е най-ниската от всички източници, а стойността на електроенергията от нови проекти за ядрени генериращи мощности също се счита за конкурентна.
Затова ядрените проекти имат двойно предимство – конкурентни разходи и нулеви емисии на CO2, заяви ръководителят на румънската компания Nucleareelectrica.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2021/06/25/114968

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари