ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Хмелницката АЕЦ изключи блок № 2 от електроенергийната система поради спиране на две ТПП

20.06.2021

Хмелницката АЕЦ в петък, поради спирането на 2 турбопитателни помпи (ТПП), изключи втори блок от енергийната система на страната, съобщи Информационният център на ХАЕЦ.

 

 

 

„На 18 юни 2021 г. енергоблок № 2 работеше стабилно с мощност от 1005 MW.
В 19.27 г., поради спирането на 2 турбопитателни помпи, енергоблок № 2 беше изключен от електрическата мрежа“, съобщи уебсайтът на ХАЕЦ в петък вечерта.

Според информацията, реакторната установка е преведена в състояние „горещо спиране“, параметрите на 1-ви и 2-ри контур са номинални.
Работят и четирите главни циркулационни помпи (ГЦП).

„1, 2, 3 канал на системите за безопасност не са стартирани и са в режим на готовност.
Според международната скала INES събитието е предварително класифицирано под скалата / ниво“ 0 „(не е от съществено значение за безопасността) „, подчертава пресслужбата на централата.

Радиационната обстановка в промишлената площадка и в съседните региони не претърпя никакви промени и е на ниво, съответстващо на нормалната работа на енергийните блокове, като не надвишава естествените фонови стойности.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари