ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Бразилските власти предупреждават за риска от мащабно прекъсване на електрозахранването

31.05.2021

Тази ситуация се дължи на критично ниското ниво на водата във водохранилищата на водноелектрическите централи поради продължителната суша в южната и югоизточната част на страната.

 

 

 

Комитетът на бразилското правителство за мониторинг на ситуацията в електроснабдяването за първи път предупреди за наличието на хидрологични рискове и необходимостта от превантивни мерки, за да се избегнат мащабни прекъсвания на електрозахранването в различни региони на страната.
Това съобщи в петък телевизионният канал Globo.

Според телевизионния канал, Бразилската национална метеорологична служба е издала предупреждение за извънредна ситуация в басейна на река Парана.

Според експерти в областта на хидроенергията през септември и октомври страната може да се сблъска с принудителни ограничения при доставката на електроенергия за потребителите. Те смятат, че ситуацията трябва да се подобри през ноември с настъпването на дъждовния сезон.

В допълнение

В петък следобед в резултат на неизправност на ВЕЦ Бело Монти някои райони на столицата Бразилия, щата Минас Жерайс и редица североизточни региони останаха без ток за около половин час.

Подробности на: https://g1.globo.com/se/sergipe/noticia/2021/05/28/corte-de-carga-de-energia-em-sergipe-provoca-queda-do-servico-em-quatro-municipios.ghtml

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19