ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“ Русатом Сервиз “ присъства в почти всички страни с действащи АЕЦ с ВВЭР

30.05.2021

В рамките на действащия проект за иновативни ядрени реактори и горивни цикли МААЕ проведе дискусия под формата на диалогов форум за развитието на партньорства за ярено-енергийни програми и развитието на ядрените технологии.

На срещата присъстваха около 60 специалисти от ядрената индустрия от различни страни по света, включително Бангладеш, Беларус, България, Индия, Египет, Турция, Виетнам.

Това събитие има за цел да създаде платформа за диалог и обмен на опит в областта на стратегическите възможности на двустранните и многостранните партньорства за разработване на ядрено-енергийни програми.
В рамките на форума участниците повдигнаха въпроси, свързани с разработването и внедряването на иновативни ядрени енергийни системи, както и обсъдиха институционални аспекти като пазари, ресурси, регулиране и въпроси за обществената приемливост на ядрените технологии.

«Русатом Сервис» е част от електроенергийното подразделение на държавната корпорация Росатом.
Компанията предоставя на чуждестранните АЕЦ с ВВЭР пълен набор от услуги и консумативи, необходими за осигуряване на експлоатация и ремонт, и е интегратор на дейности по ядрена инфраструктура и обучение на всички категории персонал, включително обучение на експлоатационен персонал и персонал в ядрената инфраструктура, изграждане на учебно-тренировъчни центрове и тяхното оборудване., доставка на тренажори и износ на лаборатории за психофизиологично изследване.
Компанията присъства в почти всички страни с атомни електроцентрали ВВЭР извън Русия. На пазарите на Китай, България и Армения Русатом Сервиз АД заема водеща позиция, като е главен изпълнител на работи по удължаване на експлоатационния живот, извършване на планови превантивни ремонти (ППР) и модернизация на оборудването на АЕЦ с ВВЭР.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-213751

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19