ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия ще се стреми към международно признаване на ядрената енергия като нисковъглеродна

29.05.2021

„Русия възнамерява да търси признание за ядрената енергия като нисковъглеродна на международно ниво“, заяви ръководителят на Министерството на икономическото развитие Максим Решетников в интервю за телевизионния канал Русия-24.

 

 

 

„Международните пазари започнаха да диференцират продуктите в зависимост от техния въглероден отпечатък. Затова наскоро представихме на правителството набор от документи, които разработихме заедно с бизнеса, които описват нюансите и определят изискванията в съответствие с най-добрите международни практики.
Ще отстояваме нашата позиция на международно ниво и ще търсим признаването на ядрената енергия като нисковъглеродна“, каза той.

По думите му някои държави са се отказали от ядрената енергетика, но Русия изхожда от факта, че в рамките на прилагането на Парижкото споразумение за климата, е необходимо да се постигне съгласие на международно ниво за принципите на определяне на технологичния неутралитет.
„Ако нашата технология наистина не води до емисии на CO2, то тогава във всички случаи не бива да я пренебрегваме“, коментира министърът.

Източник: https://tass.ru/ekonomika/11476773

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари