ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Канада – Малкият модулен реактор на Moltex Energy премина първата фаза на регулаторния преглед

29.05.2021

Канадската комисия за ядрена безопасност (CNSC) приключи първата фаза на прегледа на дизайна (VDR) на 300-мегаватовия малък модулен реактор на стабилни соли (SSR-W 300) на компанията Moltex Energy.

 

 

 

VDR е опционална услуга, която цели да се провери съответствието на реакторния дизайн с канадските регулаторни изисквания.

Процесът, който се състои от три фази, не представлява сертифициране на реакторния дизайн и не e необходим за лицензиране на нова АЕЦ.
При лицензирането, CNSC изисква по-детайлен преглед на дизайна и безопасността за специално разрешение за конкретна площадка.
Moltex Energy очаква да разположи първия си реактор SSR-W на площадката на АЕЦ „Пойнт Лепро“ в началото на следващото десетилетие.

Дизайнът на Moltex е петият малък модулен реактор, за който CNSC приключва първа фаза от VDR.

Подробности на: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Moltex-SMR-clears-first-phase-of-regulatory-review

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари