ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Обявена е датата на започване на експлоатацията на Курската АЕЦ-2

28.05.2021

Първият енергиен блок на АЕЦ-2 в Курск ще заработи до 2025 година. Това съобщи губернаторът на Курска област Роман Старовойт на страниците в социалните мрежи.

- Днес посетих строителната площадка на новите енергийни блокове на АЕЦ „Курск“.
Мащабът на работата е огромен: сега на територията на първия енергиен блок се издига турбинна сграда с височина 49 метра.
На втория енергиен блок е монтирана опорна ферма в проектната позиция – това е гигантска метална конструкция, която надеждно ще фиксира корпуса на реактора в бетонната шахта и ще го предпазва от земетресения, – каза ръководителят на региона.

Източникът също така съобщава, че Курската атомна електроцентрала вече доставя енергия на 19 региона.

За справка

АЕЦ Курск-2 е централа за замяна на изведени от експлоатация енергоблокове на действащата в момента Курска атомна електроцентрала.
Пускането в експлоатация на първите два енергийни блока на АЕЦ-2 с новия тип реактор VVER-TOI се предвижда да се синхронизира с извеждане от експлоатация на енергоблокове No1 и No2 на действащата атомна електроцентрала.

Източник::Сейм-инфо

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19