ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Два нови енергийни блока с реактори ВВЭР-1200 ще бъдат построени в Ленинградската АЕЦ

28.05.2021

„През следващите 3-5 години Ленинградска област ще се нуждае от големи обеми на производство на електроенергия – поне 1 гигават за изпълнение на най-важните проекти в Уст-Луга“, каза Юрий Андреев, председател на Комитета за горивно-енергийния комплекс на Правителство на Ленинградска област.

В Ленинградската АЕЦ щабът на правителството на Ленинградска област обобщи резултатите от изграждането на нови блокове. Участници в изнесеното заседание бяха ръководителите на правителствените комитети за горивно-енергийния комплекс, природните ресурси, управлението на жилищните и комуналните услуги и ръководителите на Ленинградската АЕЦ.
Юрий Андреев, председател на Комитета за горивно-енергийния комплекс на правителството на Ленинградска област, ръководи работата на щаба.

Членовете на щаба започнаха своята работа с обиколка на съоръженията на енергоблок № 6 на Ленинградската АЕЦ, който беше пуснат в търговска експлоатация през март тази година.
На срещата, проведена след това, те обсъдиха резултатите от експлоатацията на новия ленинградски блок, като отбелязаха надеждността, безопасността и ефективността на работата му.

Участниците в срещата обсъдиха и перспективите за изграждането на още два енергоблока с реактори ВВЭР-1200 на площадката на Ленинградската АЕЦ.

В заключение на щаба директорът на Ленинградската АЕЦ Владимир Перегуда се обърна към Юрий Андреев и в негово лице към правителството на Ленинградска област за подкрепа при изпълнението на перспективните стратегически инициативи в областта на социалното, транспортното осигуряване и по-нататъшното развитие на ядрените предприятия в град Соснов Бор.

За справка

Към днешна дата общият капацитет на четирите работещи енергийни блока на Ленинградската АЕЦ е 4400 MW.
Ленинградската атомна електроцентрала осигурява повече от 55% от енергийното потребление на Санкт Петербург и Ленинградска област и 30% от целия северозапад на Русия.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19