ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ „Белене” – Булатом създаде ИНТЕРНЕТ ПЛАФОРМА с пълна информация за развитието на проекта

21.05.2021

На 20 май пред ядрената общност и профилните журналисти Българският атомен форум „БУЛАТОМ” представи интерактивна интернет базирана платформа за проекта – АЕЦ „Белене”

 

 

ПРЕДИ ДА ПРОДЪЛЖИТЕ

В момента в обществото се води интензивен дебат около бъдещето на ядрената енергетика, в това число на двата перспективни проекта, които са в процес на структуриране и избор на варианти за реализация:

Проектът за изграждане на ядрена мощност на одобрената нова площадка край Козлодуй;
Проектът за изграждане на ядрена мощност на площадка Белене.

Като основна неправителствена организация, изразяваща позицията и интересите на компаниите от ядрения сектор в България, БУЛАТОМ подкрепя всички усилия насочени към намирането на работеща формула за реализацията на всеки един от тези проекти, в най-краткия възможен срок.

Пълна и подробна информация за проекта за изграждане на ядрена мощност на одобрената нова площадка край Козлодуй може да бъде намерена на следния линк.

Същевременно понастоящем, поради липса на активна проектна организация за АЕЦ Белене, обществото е лишено от източник на публично-достъпна информация за историята, характеристиките, и перспективите на този проект.

С разработката на този сайт, БУЛАТОМ си поставя за цел предоставяне на обществото на синтезирана актуална публична информация, под формата на интерактивна обществено достъпна интернет базирана платформа, посветена на проекта за изграждане на АЕЦ Белене.

 

  

Достъп до платформата:
https://www.beleneproject.bg/home

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари