ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Инспекция на МААЕ проверява Запорожската АЕЦ

18.05.2021

От 16 до 21 май 2021 г. инспекторите на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) извършват редовна планова проверка на енергоблок № 3, който е в планов среден ремонт, съобщава пресслужбата на ЗАЕЦ.

 

По време на мисията в ЗАЕЦ инспекторите на МААЕ в енергоблок № 3 ще проверят действителното количество ядрени материали (ЯМ); те ще монтират пломба на транспортния отвор между басейна за отработено гориво и басейна за мокро презареждане (БВ-БМП); ще извърат техническо обслужване на контролните блокове на системите за наблюдение на МААЕ; проверка на счетоводни, оперативни и отчетни документи за ЯМ.

Инспекцията се извършва в рамките на международно споразумение между Украйна и МААЕ за прилагане на Договора за неразпространение на ядреното оръжие.
Целта на проверката е да се провери отсъствието на недеклариран ядрен материал.

Източник: https://www.atom.gov.ua/ru/press_centr-19/novosti_kompanii-20/p/prodolzaetsa_uspesnoe_sotrudnicestvo_energoatoma _i_magate_po_proverke_ukrainskih_aes-47208

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Бисмут-214 в Полша – въпроси и отговори

На фона на военните действия в Украйна в социалните мрежи и месинджърите се разпространява информация, че след руски удар по военен склад в Хмелницки...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари