ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Сърбия – Използването на чиста енергия става условие за правене на бизнес на световния пазар

19.04.2021

Създаването на фотоволтаични системи е рентабилно за всички – от домакинствата до големите потребители на енергия в индустриалния сектор, заявиха експерти и бизнесмени на Първата голяма конференция за слънчевата енергетика в Сърбия.

 

 

Участници в панелна дискусия, наречена „Слънчева енергия за индустрията – намалете разходите, озеленете бизнеса си!“ Изтъкнаха, че изграждайки собствени слънчеви централи, компаниите се предпазват от скокове в цените на електроенергията.
На всичкото отгоре партньорите в развитите страни все повече настояват да правят бизнес с фирми, които използват чиста енергия=Делът на енергията в цените на продуктите и бизнес разходите има тенденция на растеж и собствениците могат частично или почти напълно да избегнат турбуленциите на пазара на електроенергия, като инсталират слънчева електроцентрала на покрива на своето съоръжение, каза директорът на Energize Владимир Попович.
По време на първата голяма конференция за слънчевата енергия в Сърбия той подчерта, че подобна инвестиция е социално отговорна и позволява да се позиционира към купувачите.

 

 Основателят и редактор на Balkan Green Energy News Бранислава Йовичич и Владимир Попович

Всеки трябва да даде максимума си в усилията за облекчаване на климатичните промени и привеждане на Сърбия в съответствие с разпоредбите на Парижкото споразумение, каза той на панелна дискусия на тема „Слънчевата енергия за индустрията – намалете разходите, озеленете бизнеса си!“ Освен това, собственият енергийният източник предпазва компанията от бъдещите такси за емисии на въглероден диоксид и я прави по-конкурентна на световния пазар, посочи Попович.

Източник: https://balkangreenenergynews.com/clean-energy-use-becoming-condition-for-doing-business-in-world-market/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19