ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия – Доклад на вицепремиера Виктория Абрамченко относно климатичните промени

17.03.2021

Правителството ще настоява за глобално признаване на ядрената енергия като безвъглеродна и климатична.
Подобна инициатива беше предложена от вицепремиера Виктория Абрамченко в доклад за Владимир Путин относно насърчаването на руските интереси в областта на климата на международната арена през 2021 година.

 

През 2021 г. климатичната програма и преходът към въглероден неутралитет ще бъдат в центъра на вниманието, според доклада на вицепремиера Виктория Абрамченко за цялостната позиция на Русия по тези въпроси, който тя изпрати на Владимир Путин в началото на март. Неговите основни моменти са:

Признаване на ядрената енергия като „безвъглеродна“ и постигане на климатичните цели.

Блокиране на опитите на отделни държави да глобализират своите национални стандарти.

Насърчаване на подход на правото на всяка държава да определя самостоятелно целите, темпото и насоките на политиките за борба с изменението на климата.

Избягване на ограничаване на конкуренцията и създаване на бариери пред търговията под претекст за разглеждане на въпроси от климатичния дневен ред.

Повишаване на ролята на Русия в глобалния отговор на глобалното затопляне чрез популяризиране на стандартите, използвани у нас за оценка на емисиите и абсорбцията на парникови газове, както и практики за въвеждане на нисковъглеродни горива.

Привличане на зелени инвестиции чрез идентифициране на сектори и региони с благоприятен инвестиционен климат за тях.

Освен това целта на Русия ще бъде да ограничи разработването на международни норми в рамките на Парижкото споразумение изключително до формата на Рамковата конвенция на ООН за изменението на климата и задължителното участие на руската делегация в преговорния процес.

Подробности на: https://iz.ru/1137123/ekaterina-vinogradova/atomnyi-vzgliad-kabmin-vystupil-za-priznanie-iadernoi-energii-bezuglerodnoi

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари