ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ремонтната кампания-2021 в Колската АЕЦ е разчетена за 246 дни

14.03.2021

„През 2021 г., като част от кампанията за обновяване, трябва да реализираме няколко проекта за модернизация.
Целта за производство на електроенергия през тази година е 10,201 милиарда kWh.
И е възможно да се справим с тази задача само ако качеството на ремонта е високо “, каза Владимир Матвеев, главен инженер на Колската АЕЦ.

На 12 март 2021 г. първи блок № 1 на АЕЦ е изведен за среден ремонт. След това ще бъдат ремонтирани последователно енергийни блокове 3, 4 и 2. Общата продължителност на регламентното обслужване на всичките 4 енергийни блока ще бъде 246 денонощия.

Ремонтът на енергоблоковете традиционно започва в началото на пролетта, след като есенно-зимният максимален товар е преминал, когато в Мурманска област се наблюдава пик на потребление на електроенергия.

В момента в АЕЦ „Кола“ работят три енергийни блока. В съответствие с диспечерския график, натоварването е 1280 MW. От началото на годината са произведени над 2,22 милиарда kWh електроенергия.

За справка

Нивото на радиационния фон в района на централата е 0,07 μSv/h, което съответства на стойностите на естествения фон.

АЕЦ „Кола” надеждно доставя електричество на повече от половината от всички потребители в района на Мурманск, включително повечето от най-големите промишлени предприятия и общини.

Източник:http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-210575

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари