ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Engie прекрати подготовката за ПСЕ на два белгийски енергоблока

28.02.2021

Компанията „Engie прекрати подготвителните работи, необходими за 20-годишно продължаване срока на експлоатация (ПСЕ) на два ядрени енергоблока в Белгия.
Белгийските власти се придържат към политиката на постепенно отказване от ядрената енергетика до 2025 г., което означава затваряне на седем работещи енергийни блока.

Отказът обаче може да не е пълен. За два блока („Doel-4“ и „Tihange-3“), построени по-късно от останалите (и двата блока в търговска експлоатация от 1985 г.), може да се направи изключение, което ще им позволи да останат в експлоатация за определен период (до 20 години).
Белгийското правителство ще вземе решение по този въпрос през ноември 2021 година.

Въпреки това, Engie, като основен собственик на блоковете, обяви спиране на работата по подготовка на ПСЕ.

„След съобщенията на белгийското правителство през IV тримесечие на 2020 г. беше решено да се прекратят всички подготвителни работи, които да удължат живота на двата енергийни блока с 20 години след 2025 г., тъй като изглежда малко вероятно подобно удължаване да се осъществи като се имат предвид технически и регулаторни ограничения“, – се казва в изявление на компанията.

Източник: http://atominfo.ru/newsz03/a0217.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари