ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Почина Сергей Забелло – активен участник в модернизацията на системите АЗ/ПЗ на АЕЦ „Козлодуй”

26.02.2021

Със Сергей Сергеевич се сприятелихме преди 15 години по време на подготовката и реализирането на модернизацията на системите за аварийна и превантивна защита (АЗ/ПЗ) към системите за управление и защита (СУЗ) на пети и шести блок на АЕЦ „Козлодуй”.
Присъединявам се към скръбта на близките и колегите му.

Сергей Сегеевич Забелло

Сергей Сергеевич е роден на 12 април 1954 г. През 1977 г. завършва висше образование в МОТКЗИФИ, специалност автоматизация и електроника.

Производственият път на С. С. Забело е тясно свързан с АД „СНИИП“, в което той е работил от 1985 до 1993 година, и в ЗАО „СНИИП-СИСТЕМАТОМ“ в който работи до момента.

Отличен производствен работник, работохолик, голям професионалист по отношение на приложението на програмируеми логически интегрални схеми, при разработките, многократно се притичваше на помощ и намираше решения в трудни моменти за нашия екип, той непрекъснато беше загрижен да намери начини да се усъвъренства в свояте трудна професия – Разработчик с главна буква на устройствата за ядрено приборостроене …

Предаваше целия си натрупан опит на по-младото поколение.

Неговото активно участие е в разработването на оборудване за системи за системи за контрол, управление и защита на АЕЦ:

това е апаратурата за защита по технологични параметри за НВАЕЦ,Балаковската АЕЦ, Белоярската АЕЦ, АЕЦ Козлодуй, оборудване за управление на клапаните на Колската АЕЦ.

Сергей Сергеевич участваше не само в разработването, но и в производството, опитът му се използваше и при пуско-наладъчните дейности на оборудването.
По време на командировките си до АЕЦ той обичаше да пътува пеша и да се наслаждава на красивите пейзажи на кътчетата на родината ни, особено по време на престоя си в Колската атомната електроцентрала.

Напоследък той участва активно в разработването на устройства за контрол на сеизмичността, системи за индустриални антисеизмична защита – ново обещаващо направление в работата на ЗАО «СНИИП‑СИСТЕМАТОМ».

Неговият богат опит, професионализъм при изпълнение на производствени задачи вдъхваше увереност, че резултатите от работата му отговарят на всички строги изисквания на регулатора към оборудването за съоръжения в областта на използването на ядрената енергия!

Скърбим за смъртта на С.С.Забелло, изказваме дълбоките си съболезнования на семейството и приятелите.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари