ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


ТВЕЛ – Електрохимичният завод след 2023 година удвоява преработването на обеднен уранов хексафлуорид

22.02.2021

Пускането на втората линия «W2-ЭХЗ» за дефлуориране на обеднен уранов хексафлуорид ОУХФ, планирано за 2023 г., ще увеличи производителността на завода за преработка на обеднен уранов хексафлуорид от 10 на 20 хиляди тона годишно.

По време на работното си посещение в АО «ПО «Электрохмический завод» Наталия Никипелова, президент на Горивната компания на Росатом «ТВЭЛ», очерта векторите на развитие на предприятието в ключови бизнес области, сред които специално внимание се отделя на модернизацията на основното производство и развитието общо-промишлени дейности.

Мащабното техническо преоборудване на производството в цеха за обогатяване на уран на АО «ПО ЭХЗ» продължава от 2019 г. През 2020 г. предсрочно бяха пуснати в експлоатация три етапа от секции на основното технологично оборудване, оборудвани с газови центрофуги (ГЦ) от последно поколение.

През 2021 г. се планира да бъдат въведени в експлоатация още пет етапа от участъци. Въвеждането в експлоатация на ново оборудване се изпълнява като част от програма за модернизиране на производствените мощности в Горивния дивизион с поетапна подмяна на стари ГЦ от предишни поколения.

В края на 2020 г. приходите от продажба на продукти, работи и услуги на АО «ПО ЭХЗ» възлизат на 16,9 милиарда рубли.
В същото време приходите от общоиндустриални дейности надвишават 2,2 милиарда рубли и са повече от 13% от общите приходи на предприятието. Основата на общата индустриална дейност на АО «ПО ЭХЗ» е производството на изотопна (неядрена) продукция и флуоросъдържащи продукти.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-209796

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари