ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Хмелницка АЕЦ – Реакторът на блок №2 беше спрян от аварийната защита по време на изпитания за включване към енергийната система след ППР

14.02.2021

На 13 февруари в 10:01 часа на енергоблок №2, по време на извършване на сложни електрически изпитания, при превключване на захранването за собствени нужди от работно на резервно, резервният трансформатор за собствени нужди е бил изключен.
Сработила е аварийната защита на реакторната установка
(РУ) и са стартирали резервните дизелови генератори на системите за безопасност (СБ).

 

 

Отпадането на захранването за собствени нужди на енегоблок №2 е довело до сработване на аварийната защита.

Не е имало неизправности или повреди на основното и спомагателното оборудване. Няма нарушения на границите и условията за безопасна експлоатация. Радиационната обстановка в блок №2 и площадката на централата е нормална и не се е променила.

Реакторната установка е в безопасно състояние. Възстановява се щатната схема на захранване на секции собствени нужди. Установени са причините за отпадане на захранването собствени нужди на енергоблок №2.

Според международната скала на INES, предварителна оценка на нивото на прекъсване при експлоатацията на АЕЦ: под скалата – ниво „0″ (не е от съществено значение за безопасността).

Към 13 февруари 2021 г. в блок №2 тече 169-ят ден от средния ППР и се работи по подготовката за свързване на блока към интегрираната енергийна система на Украйна.

Източник: http://www.xaec.org.ua/store/pages/rus/khnppnews/2021-02-13/86.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари