ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Запорожска АЕЦ – Тържества по случай ПСЕ на енергоблок № 5 с 10 години

31.01.2021

Представители на Дирекцията на „НАЕК“ Енергоатом „начело с и.д. Президентът на компанията Петър Котин и кметът на Енергодар Дмитрий Орлов взеха участие в тържествата, посветени на удължаването на живота на енергоблок № 5 на Запорожската АЕЦ.

По време на тържествата Петър Котин връчи награди на специалисти от атомната електроцентрала по повод получаване на лицензия за експлоатация на ядрената инсталация на енергоблок № 5 с датата на следващата периодична преоценка на безопасността на 27 май 2030 г. Служителите на ЗАЕЦ получиха възпоменателни знаци в чест на удължаването на експлоатационния живот на енергоблок №5.

„Пускането на пети енергиен блок на ЗАЕЦ беше трудно. Имаше обективни причини и, за съжаление, съпротива на опонентите, имаше и коронавирус. Но успяхме да преодолеем всички препятствия, да изпълним всички необходими мерки.
Много символично е, че на 15 януари, когато температурата спадна до минус двадесет и топлоелектроцентралите изобщо не бяха готови за това, Запорожската АЕЦ пусна в паралел енергоблок No5 и даде на енергийната система необходимите 1000 MW. Благодаря ви за това!
С нашата ежедневна работа ние доказваме, че ядрената енергия е сферата, на която се основава икономиката, на която се основава благосъстоянието на персонала на компанията и на всички граждани на Украйна “, благодари на тържествените събития Петр Котин, президент на Държавно предприятие „НАЕК„ Енергоатом “.

„До шести блок ще има известно прекъсване, от което трябва да се възползваме, за да анализираме„ тесните места “на нашата работа, възникнали сега, така че шестият енергиен блок на Запорожската АЕЦ да стане модел. Благодаря ви много за вашата работа „, – каза и.д. Генерален директор на ЗАЕЦ Юрий Кулба.

 

След тържествените събития се състоя още едно важно събитие – шефът на компанията връчи заповедите и ключовете от апартаментите на 14 служители на централата.
Разпределени бяха апартаменти от вторичния жилищен фонд, щастливите собственици бяха избрани, както следва: 50% – персонал от общата опашка за жилища, 50% – висококвалифициран персонал на ЗАЕЦ.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-208785

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари