ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония публикува нов доклад за бедствието във Фукушима през 2011 г.

29.01.2021

Японският орган за ядрено регулиране (NRA) публикува нов доклад за катастрофата във Фукушима Дайичи през 2011 г. преди 10-годишнината от събитието, отбелязвайки, че експлозиите на водород, възникнали в трите реакторни съда, може да са причинени от изпускане на газ от защитни съдове, предаде телевизия NHK.

 

В доклад от 326 страници регулаторът казва, че работниците са се опитали да отворят резервоарите за задържане въздуха на реактори три и един, само за да накарат газа да върви в грешната посока, казва телевизионната компания.

NRA заяви, че не може да изключи възможността неправилният въздушен поток да е предизвикал експлозии, твърди медията.

Много събития, станали по време на бедствието, все още остават необясними и изискват допълнителни разследвания, цитира регулатора телевизионният канал.

Атомната електроцентрала „Фукушима Дайчи“ е силно повредена след земетресение с магнитуд 9,0 в Тихия океан, което предизвика мощно цунами, което удари мястото на 11 март 2011 г. Трите ядрени реактора на централата се разтопиха при инцидент, който се превърна във втората по големина ядрена авария в историята.

Работите по извеждане от експлоатация продължават на мястото на бедствието, въпреки че предложенията на японското правителство за изхвърляне на радиоактивна вода от централата в океанапредизвикаха тревога в Китай и Южна Корея.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2021/01/28/110930

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари