ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Georgia Power започва интегрирано промиване на тръбопроводите в четвърти блок на АЕЦ Vogtl

29.01.2021

Американската компания Georgia Power съобщи, че интегрираното промиване е започнало в четвърти блок на нейната строяща се АЕЦ Vogtl.
Това е комплекс от изпитания, при който водата се изтласква през основната тръбопроводна система на централата, които включват промиване на корпуса на реактора и всички контури за преминаване на топлоносителя.

 

 

„Това е последният от поредица основни етапи, достигнати наскоро в рамките на проекта за изграждане на атомната електроцентрала Vogtl и бележи поредната стъпка към бъдещи операции“, заяви компанията Georgia Power.

Интегрираната промивка е важна и критична стъпка и е ключът към осигуряването на безопасно пускане в експлоатация на блок 4 на АЕЦ Vogtl, отбелязвайки началото на обширни изпитания на всички системи на бъдещата централа.
През следващите няколко месеца персоналът на обекта внимателно ще отработи този процес, за да почисти и изпита тръбопроводите на цялата система, преди започване на пълноценните ипитания на четвърти енергоблок.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2021/01/28/110939

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари