ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АД ОКБ ГИДРОПРЕС получи разрешение за производство на приводите СУЗ за АЕЦ Аккую

28.01.2021

През януари 2021 г. ОКБ ГИДРОПРЕС АД получи разрешение от Агенцията за ядрено регулиране на Република Турция за производство на стъпкови електромагнитни приводи ШЭМ-3 на системата за управление и защита на СУЗ за енергоблок № 1 на строящата се АЕЦ „Аккую“ в Турция .

Разрешението беше получено, след като агенцията провери цялата техническа документация.

 

 

Приводите СУЗ ШЭМ-3 са оборудване, важно за безопасността на реакторната установка и атомната електроцентрала като цяло.
Предназначени са за пускане, регулиране на мощността и спирне на реактора чрез вкарване в активната зона или изваждане от нея на поглъщащите пръти на Системата за управление и защита (СУЗ).

Приводите са разработени и произведени от АД ОКБ „ГИДРОПРЕС“.
Предприятието е разработчик на всички модификации на приводите тип ШЭМ (стъпкови електромагнити) на системата за управление и защита (СУЗ) за АЕЦ с реактори ВВЭР.

Източник: http://atominfo.ru/newsz02/a0964.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари