ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Комплексен доставчик на оборудването за атомните ледоразбивачи по проекта „Лидер” ще бъде ОКМБ „Африкантов”

23.01.2021

Опитното конструкторско бюро за машиностроене – ОКБМ „Африкантов“, е световен лидер в ядреното инженерство. Компанията е разположена в град Нижни Новгород.

 

Предприятието ОКБМ „Африкантов“, част от компанията „Атоменергомаш“ на „Росатом“, ще е комплексен доставчик на оборудването за руските ледоразбивачи от проекта „Лидер“.

„Корабостроителният комплекс „Звезда“ вече подписа договор за доставка с ОКБМ Африкантов за над 28 милиарда рубли (повече от 308 милиона евро).
Ще отговаряме за производството и доставката на силовия остров – двете реакторни инсталации РИТМ‑400, четирите паротурбинни инсталации и всички съпътстващи системи“, обяви директорът по съдостроене и оптимизирани плаващи енергоблокове на „Атоменергомаш“ Владимир Аптекарев.

По думите му портфейлът от поръчки в областта на съдостроенето на компанията нараства през последните години – през 2018 г. той е бил 11,2 млрд рубли, през 2019 г. – 22,1 млрд, а през 2020 г – около 42,6 млрд. рубли. Това се дължи основно на активната позиция на ръководството на ОКБМ „Африкантов“ – 80% от поръчките са за реакторно оборудване и помпи за плавателни съдове с различно предназначение.

Подробности на: https://strana-rosatom.ru/2021/01/18/

Tags: , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари