ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Автоматиката изключи първи енергиен блок на Беларуската АЕЦ

17.01.2021

На 16 януари в 19.02 часа първи енергоблок на БелАЕЦ е изключен от мрежата след задействане на системата за защита на генератора.
Системата за защита се задейства по време на опитно-промишлената експлоатация на първи енергиен блок, в рамките на която се тестват системите и оборудването.

Радиационният фон в района на централата е нормален.

На 12 януари 2021 г. в 19,57 часа първият енергиен блок на БелАЕЦ беше изведен на номинално ниво на мощност (топлинна – 3200 MW, електрическа – 1170 MW).
При това ниво на мощност бяха проведени статични и динамични изпитания на енергоблока в съответствие с програмата на етапа – опитно-промишлена експлоатация.

В съответствие с установената процедура, енергийният блок ще бъде приет в търговска експлоатация от приемателната комисия след успешното приключване на комплексното изпробване на оборудването.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-208159

Tags:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари