ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ „Аккую” – В „Атоменергомаш” започна приемането на оборудването за турбинния остров на първи енергоблок

13.01.2021

АД „Атоменергомаш”, машиностроителното подразделение на Росатом, започна приемането на оборудването на машинната зала (турбинния остров) за първи блок на изграждащата се АЕЦ „Аккую“ в Турция.

По-специално беше приет роторът на цилиндъра високо и средно налягане на парната турбина Arabelle.
Модулът е произведен от GE Steam Power в завода в Белфорт (Франция) 4 месеца преди графика.

В рамките на строителния проект за АЕЦ „Аккую“ Атоменергомаш е отговорен за цялостното снабдяване с оборудване както за ядрена пароизвеждаща установка (ЯППУ), така и за турбинната зала, базирана на нискоскооборотната (тихоходна б.р.) турбина Arabelle.
Инженерингът, проектирането и доставката на оборудването на турбинната зала се извършва от съвместното предприятие на JSC Atomenergomash и General Electric – ООО «Турбинные технологии ААЭМ» LLC Turbine Technologies AAEM, производството се извършва в предприятията на AEM и GE.

Строителният проект за АЕЦ „Аккую“ – първата атомна електроцентрала в историята на Турция – включва четири енергийни блока с руски реактори VVER-1200 – поколение 3+, които отговарят на най-високите стандарти за безопасност.
Инсталираната мощност на всеки енергиен блок ще бъде 1255 MW. Изграждането на АЕЦ Akkuyu е първият проект в световната ядрена индустрия, реализиран по модела Build-Own-Operate – „Строй-Владей-Експлоатирай“.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-207935

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари