ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Ровненска АЕЦ – Енергоблок №4 е в паралел след завършване на ППР

12.01.2021

На 9 януари 2021 г. в 11:57 ч., След приключване на средния планов превантивен ремонт (ППР), към мрежата беше свързан енергоблок № 4 (ВВЕР-1000) на Ровненската АЕЦ.
Продължава планираното увеличаване на мощността на блока, което се извършва с регламентираната скорост в съответствие с пусковата програма.

 

 

Енергийният блок № 4 е в ремонт от 6 септември 2020 г., по време на плановия превантивен ремонт, бяха извършени регламентните работи, редица мерки за подобряване на безопасността, както и уникална работа по въвеждане на технологията на Holtec International за управление на отработено ядрено гориво.

През изминалия ден в АЕЦ „Ровно“ бяха в експлоатация два енергоблока с общ товар 860 MW. Няма забележки за работата на основното оборудване на работещите енергийни блокове и персонала.

На енергоблок № 3 (VVER-1000) продължава капиталният ППР. Цялата работа се извършва в съответствие с графика.

През изминалия ден енергийните блокове на АЕЦ „Ровно“ са генерирали 20,6 милиона kWh електроенергия.

Няма нарушения на границите и условията за безопасна експлоатация.

Радиационната, пожарната безопасност и състоянието на околната среда в АЕЦ „Ровно“ и прилежащата територия не са се променили и са в рамките на действащите норми.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-207863

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари