ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Рита Баранвал подава оставка като помощник-секретар по ядрената енергия на министъра на енергетиката на САЩ

11.01.2021

Помощникът по ядрената енергия на американския министър на енергетиката Рита Баранвал (Rita Baranwal) се оттегли от поста си на 8 януари 2021 г., без да посочи причина.
В официалния си профил в Twitter Баранвал каза: „Радвам се да видя, че стратегията за ядрената индустрия е оповестена публично по време на мандата ми“.
„Този документ ще ръководи работата на министерството, за да помогне да се направи ядрената енергетика по-конкурентна, иновативна и достъпна от всякога!“

Документ, наречен „Стратегическа визия“, който поставя амбициозни цели за ядрената индустрия на САЩ, беше публикуван на същия ден, 8 януари 2021 година.
Два дни по-рано, под ръководството на Рита Баранвал, беше публикувана стратегията за развитие на ядрената енергетика в САЩ до 2031 г.

Понастоящем акаунтът на Рита Баранвал в Twitter не е блокиран, но се казва, че ще отиде при следващия помощник по ядрената енергия на министъра на енергетиката, който ще бъде назначен за „следващата администрация“ на американския президент.

Източник: http://atominfo.ru/newsz02/a0865.htm

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари