ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Сроковете за изпълнение на проектите за АЕЦ в чужбина не са се променили много поради пандемията – Лихачов

11.01.2021

Ограниченията, въведени през 2020 г. поради новата пандемия на коронавирусна инфекция, не доведоха до сериозни промени във времето при изпълнението на чужди проекти за строителство на атомни електроцентрали.

Това заяви в събота ръководителят на държавната корпорация „Росатом“ Алексей Лихачов в интервю за телевизионния канал „Русия-24″.

„По принцип, с изключение на малката неравномерност, всички наши чуждестранни строителни проекти са в съответствие с планираните показатели, всички те набират енергия и са във възход.
Практически не почувствахме сериозно забавяне във времето при изпълнението на нашите чуждестранни проекти“, каза той, коментирайки резултатите от изминалата година.

Лихачов отбеляза, че в момента активно върви строителство на атомните електроцентрали в Турция и Бангладеш.

„Работата е в ход. Бих искал да подчертая, че както винаги, имаме портфолио от поръчки за чуждестранни договори от порядъка на 140 милиарда долара в рамките на 10 години“, добави той.

Сред плановете на „Росатом“ за 2021 г. е началото на активната фаза на изграждане на енергийни блокове в две атомни електроцентрали в Китай – „Tянван” и „Сюйдапу“..

В допълнение държавната корпорация очаква да сдаде за промишлена експлоатация първи блок на Беларуската АЕЦ през първото тримесечие на 2021 година.

Подробности на: https://tass.ru/ekonomika/10426095

Tags:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари