ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Ровненската АЕЦ пуска до дни енергоблок №4 след ППР

07.01.2021

Държавната инспекция за ядрено регулиране на Украйна разреши пускането в експлоатация на енергоблок № 4 на Ровненската АЕЦ след приключване на плановия превантивен ремонт (ППР) с презареждане на активната зона на реактора.
Включването
на четвърти блок в паралел с енергийната система се очаква до 9 януари 2021 година.

Решението за издаване на отделно писмено разрешение за пускане в експлоатация на енергоблок 4 на АЕЦ „Ровно“ след приключване на работата по ППР беше взето след среща в ГИЯРУ, състояла се на 4 януари.
Представители на НАЭК «Энергоатом», СБУ, ГИЯРУ и ГНТЦ ЯРБ взеха участие в срещата с председател Григорий Плачков, ръководител на ГИЯРУ.

Участниците в срещата разгледаха въпроса за готовността на енергоблок 4 на РАЕЦ за пуск, по-специално бяха изслушани докладите на представители на Енергоатом за изпълнението на планираните дейности по време на ППР.
По време на срещата беше отбелязано, че планираните дейности от Цялостната (консолидирана) програма за повишаване на безопасността на енергийните блокове на атомните електроцентрали в блок 4 на АЕЦ Ровно са завършени във физически обеми.
Работата по модернизацията, ремонта и изпитване на оборудването на важни за безопасността системи се извършва в необходимите обеми и е на последния етап.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-207795

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари