ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Словакия – Проектът за ново строителство на АЕЦ Моховце получава заем

28.12.2020

Италианският Enel обяви, че дъщерното му дружество Enel Produzione и чешката компания Energetický a Průmyslový Holding (EPH) са се договорили да предоставят допълнителни заеми за завършването на Mochovce 3 и 4 в Словашката република и са променили условията за EPH да елиминира в крайна сметка Делът на Enel в Slovenské elektrárne.
Те и EP Slovakia BV подписаха ново споразумение, което променя някои от условията на договора от 2015 г. относно продажбата на дяла, притежаван от Enel Produzione в словашката компания.

 

Строителството на двата блока на Mochovce беше рестартирано през 2008 г. и имаше за цел да пусне и двата блока в експлоатация до 2013 г. на обща стойност 2,8 милиарда евро. Това беше увеличено в началото на този месец до около 6,2 милиарда евро. Зареждането на гориво в блок 3 се очаква до април 2021 г. и в блок 4 през 2023 г.

Enel Produzione ще отпусне, директно или чрез други дружества от групата Enel, заеми за HoldCo – което от своя страна ще ги направи достъпни за Slovenské Elektrárne – в максимален размер от 570 милиона евро, дължими през 2032 г.
Тези заеми ще бъдат предоставени в съответствие с с нуждите и времето, предвидени за завършване на строителството на Моховце 3 и 4.

Подробности на: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Mochovce-new-build-project-receives-loan-boost

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари