ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Администрацията на Тръмп подготвя санкции срещу Росатом и Роскосмос

27.11.2020

За първи път водещите компании на руските държавни корпорации „Росатом“ и „Роскосмос“ могат да попаднат под санкциите на САЩ.
Това съобщават руските медии с позоваване на проектоверсия на проекта на такъв списък, който се подготвя от администрацията на настоящия президент Доналд Тръмп

Според документа се предлага в списъка да бъдат включени повече от десет руски предприятия за гражданска авиация.
Предлага се също така да се разширят ограниченията върху две организации на Роскосмос и Росатом, предприятия от комплекса на отбранителната промишленост, структури на Министерството на отбраната и самото Министерство на отбраната, Федералното държавно унитарно предприятие, свързано с президентската администрация, и експертно-криминалният център на Централната дирекция на вътрешните работи за района на Нижни Новгород.
Новият санкционен списък е свързан с ограничения, които могат да бъдат наложени на 89 китайски компании за сътрудничество с военни и руски организации.

Росатом и Роскосмос не се търгуват на Московската борса, така че реакцията на пазара на това събитие не трябва да се очаква. По-интересни са новите санкции на Байдън. Ако, както пазарът вярва, те няма да засегнат OFZ, тогава проблемът, както се е случвало не веднъж, ще отмине.
Отношенията между САЩ и Русия са напълно развалени и всеки ден се влошават. Ако някога се нормализират, тогава Московската борса ще види експлозивен ръст на котировките. За това обаче има малка надежда.

Източник: Александър Разуваев, началник на информационно-аналитичния център (ИАЦ) „Алпари“

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари