ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На строящия се атомен ледоразбивач «Урал» е разтоварен левия турбогенератор

23.11.2020

Специалистите на Балтийската корабостроителница (част от Обединената корабостроителна корпорация) завършиха разтоварването на основния турбогенератор на лвеия борд на втория сериен атомен ледоразбивач „Урал” по проект 22220.

Товаренето на турбогенератора с обща маса около 300 тона се извършва на части: първо, генераторът и кондензаторът са натоварени отделно, след това турбината с тегло 140 тона.
Оборудването беше доставено и натоварено на ледоразбивача с помощта на плаващ кран Demag. След като изделията бяха инсталирани на обичайните им места, специалистите от Балтийския завод и производителя АО «Завод «Киров-Энергомаш» започнаха сглобяването и инсталирането на оборудването.

За справка

Паротурбинният агрегат, който включва два основни турбинни генератора, е един от ключовите елементи на ледоразбивача и е проектиран да генерира електроенергия, необходима за работата на основните електродвигатели и системите за поддържане на живота на кораба.

Универсалният атомен ледоразбивач „Урал“ по проект 22220 се изгражда в Балтийската корабостроителница по поръчка на Държавната корпорация за атомна енергия „Росатом“.
Корабът е заложен на 25 юли 2016 г., спуснат на вода на 25 май 2019 г. В момента компанията изгражда още два серийни атомни ледоразбивачи „Сибир“ и „Якутия“.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-205969

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари