ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чешкият парламент отхвърли предложението за изключване от търга за нов енергоблок на Руската федерация и Китай

22.11.2020

Депутатите от долната камара на чешкия парламент отхвърлиха в петък предложението на десните опозиционни партии, свързано с искането на правителството да изключи компании от Русия и Китай от предстоящия търг за изграждането на нов енергиен блок, разположен в югоизточната част на страната в атомната електроцентрала Дуковани.
Това съобщи агенция ЧТК.

 

 

По време на гласуването в долната камара 33 от 80 присъстващи на заседанието депутати изразиха подкрепата си за тази инициатива.

Десните се опитаха да свържат въпроса за отказа за допускане до търга на руски и китайски фирми с проекта за правила за закупуване на електроенергия, която новият енергиен блок ще доставя в мрежата.
Те възнамеряваха да изпратят този документ за преразглеждане в комитета на долната камара по въпросите на сигурността.

Депутатите от десни партии твърдяха в долната камара на парламента, че правителството не е осигурило в достатъчна степен интересите на националната сигурност при подготовката на търга.

Те се позоваха на чешките специални служби, според които тези интереси не бяха взети предвид в документацията, въз основа на която чуждестранни компании ще могат да кандидатстват за участие в нея.

Подробности на:https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/10059343

Tags: , , ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19