ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


GB подкрепя ядрената енергетика като част от Зелената индустриална революция

21.11.2020

Британският премиер Борис Джонсън подкрепи развитието на големи и малки атомни енергийни проекти в плана си от 10 точки за „зелена индустриална революция“.
Предвидени са 525 милиона лири в “помощ за развитие на АЕЦ с голяма и малка мощност, проучване и развитие на нови усъвършенствани модулни реактори“.

 

 

Според Джонсън постигането на тези цели ще осигури 10 000 работни места.

Планът от 10 точки включва и развитие на офшорни вятърни проекти, производство на водород, електрически автомобили, насърчаване на използването на обществен транспорт, колоезденето, енергийна ефективност и други.

„Въпреки че тази година пое по различен път от този, който очаквахме, не съм загубил визия за осъществяването на амбициозния ни план в страната.
Моят план от 10 точки ще създаде, подкрепи и защити стотици хиляди „зелени“ работни места по пътя към постигане на нулеви емисии до 2050 година.“, заяви Джонсън.

Много подробности на: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/UK-includes-new-nuclear-in-green-revolution-policy

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19