ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Международни лидери ще обсъдят постигането на устойчиво бъдеще на Global Impact conference

21.11.2020

На 1 и 2 декември 2020 г. ще се проведе първата онлайн конференция на Global Impact –   „Енергия за действие“, посветена на ролята на антропоцентричния подход за постигане на балансиран растеж на световната икономика.
В двудневната онлайн конференция ще участват 60 международни експерти, представители на правителствени организации, бизнес лидери, НПО и гражданското общество.

 

 

 

Global Impact Conference ще се проведе в партньорство с визионери в областта на технологиите, образованието и стратегиите като „Росатом“, руското Висше училище по икономика и списание Forbes.

В събитието ще се включат генералният директор на Агенцията за ядрена енергия към ОИСР Уилям Магууд IV, директорът на представителството на ООН в Женева Татяна Валовая, президентът на Татарстан Рустам Миниханов, генералният директор на EDF Жан-Бернар Леви, ръководителят на „Росатом“ Алексей Лихачов и други водещи експерти.

Конференцията ще отрие Пол Полман, съосновател и председател на организацията IMAGINE, която развива бизнес лидерство за постигане на Целите на ООН за устойчиво развитие. Той е и вицепрезидент на Глобалния договор на ООН.

„Бизнесът е основният двигател на промяната и може да оцелее само в силно общество, така че ние сме отговорни за успешното функциониране на общностите, в които живеем. Ключът към успеха е осъзнатото лидерство, а Global Impact Conference 2020 – „Енергия за действие“, ще бъде платформа за обсъждане на най-неотложните глобални предизвикателства“, смята Полман.

Ключовите предизвикателства пред бизнеса и обществото ще представи и генералният директор на „Росатом“ Алексей Лихачов. „Програмата за устойчиво развитие оказва все по-голямо влияние върху трансформацията на бизнес стратегиите както в Русия, така и на външните пазари. Пандемията само потвърди значението на 17-те цели за устойчиво развитие, приети от ООН през 2015 г., и безусловната връзка между социалните, екологичните и бизнес аспекти. Не мога да отделя бизнеса от социалната програма – така или иначе „Росатом“ участва в реализацията на почти всички цели за устойчиво развитие“, отбеляза Лихачов.

За безплатно участие в конференцията е необходима регистрация на адрес: https://impactconference.global/

Tags:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19