ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


„Петрозаводскмаш“ изпрати първия комплект оборудване за турската АЕЦ „Аккую“

17.11.2020

Петрозаводският клон на «АЭМ-технологии» (част от машиностроителното подразделение на държавната корпорация «Росатом» – Атомэнергомаш) извърши първата пълна доставка на оборудване за енергоблок № 1 на атомната електроцентрала «Аккую» (Турция).

 

 

Комплектът корпуси на главните циркулационни помпени агрегати (главных циркуляционных насосных агрегатов – ГЦНА), произведени в Петрозаводскмаш, е изпратен в съответствие с всички противоепидемични мерки с участието на ограничен брой участници в процеса.

Комплектът за доставка на корпусите на ГЦНА за един енергиен блок се състои от четири сферични корпуса със закрепващи и дистанциращи елементи.

Масата на един сферичен корпус е повече от 31 тона с височина 3,5 м и ширина над 3 м. Заедно с укрепването теглото на товара достига 50 т.
От Петрозаводск изделията се изпращат по шосе до терминала Бронка на Голямото пристанище на Санкт Петербург за товарене на кораб.

За справка

Корпусите на ГЦНА са изделия от първи клас на безопасност.
В атомната електроцентрала главните циркулационни помпени агрегати осигуряват циркулирането на топлоносителя в първи контур и работят под налягане от около 160 атмосфери и при температура 300
.

АЕЦ „Аккую“ е първата атомна електроцентрала в Турция, построена на южното крайбрежие на страната в района на Гулнар в провинция Мерсин.
Централата се изгражда по модернизиран проект на АЕЦ с енергоблокове
ВВЭР-1200 от поколение III + с повишена безопасност и подобрени технически и икономически характеристики.
АД Атоменергомаш е пълен доставчик на оборудване за ядрения и турбинния остров за четирите енергоблока на централата.

Подробности на: http://www.aem-group.ru/mediacenter/news/petrozavodskmash-otgruzil-pervyij-komplekt-oborudovaniya-dlya-tureczkoj-aes-%C2%ABakkuyu%C2%BB.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари