ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Исторически ден за АЕЦ Аккую

11.11.2020

Реакторът за най-големия досега проект на ядрената енергетика АЕЦ Аккую, направен в Русия за първия енергоблок бе доставен в Турция.

 

Кораб с корпуса на реактора, произведен от Атоммаш, инженерният отдел на „Росатом”, пристигна в източния товарен терминал в Akkuyu след 3000-километров морски преход.

Оборудването тежи 330 тона. Корпусът с високо налягане е не само тежко оборудване, но и много важен елемент за безопасност на изграждащия се ядрен енергиен блок.

Корпусът на реактора е произведен за около 3 години. По време на производството бяха използвани над 700 различни процеса.
В същото време реакторът и неговите части са преминали успешно около 300 контролни изпитания.

Физическите, географските и климатичните условия се вземат предвид в АЕЦ „Аккую“, по време на строителството на централата се спазват стриктно всички мерки за безопасност.

Корпусът на реактора ще бъде проверен след евакуацията от кораба.

Източник: https://www.ahaber.com.tr/ekonomi/2020/11/10/akkuyu-nukleer-guc-santrali-projesinde-tarihi-gun-turkiyeye-ulasti

Tags: , ,

One Response to Исторически ден за АЕЦ Аккую

  1. Красимир Христов on 11.11.2020 at 20:39

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари