ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Белоярската АЕЦ пуснаха виртуална обиколка на енергоблока БН-800

11.11.2020

Сега всеки желаещ може да направи виртуална разходка из блока на бързи неутрони: да посети реактора и машинната зала, да отиде до пункта за управление на енергоблока и да види как изглежда бутонът АЗ.
Всяка година около 2000 души идват на екскурзия в Белоярската АЕЦ и това е само малка част от желаещите да посетят уникалната АЕЦ – единствената в света с два реактора на бързи неутрони.

„Снимките на реактора БН-800, нашия оранжев октопод, станаха известни по целия свят.
Сега, за 24 минути, имате възможност да го разгледате от всички страни”, каза Андрей Смелов, най-младият началник на смяна на енергоблок No4.

Видеото съдържа и уникални гледни точки: например, можете да видите къде точно се зарежда ядрено гориво в реактора.

Екскурзионните групи обикновено не стигат до това място и до този момент само служители от реакторното отделение са могли да видят.

Видеото във формат 360 градуса видео може да се върти всяка минута на заснемане, като се разглеждат всички детайли (в браузъри, които поддържат панорамно видео), а ако сложите VR очила, можете буквално да се озовете вътре в атомната електроцентрала.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-205434

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари