ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – На ЗАЕЦ започна планова инспекция на МААЕ

06.11.2020

До 15 ноември 2020 г. инспекторите на Международната агенция за атомна енергия ще извършат следващата планова проверка на енергоблок № 5, който е в планов среден ремонт, и на сухото хранилище за отработено ядрено гориво (СХОЯГ).

В енергоблока инспекторите на Международната агенция за атомна енергия ще проверяват ядрените материали в басейна за отлежаване до изпращането на отработените топлоотделящи сборки (ОТВС) на площадката на СХОЯГ и техническото обслужване на системите за наблюдение на МААЕ.

На площадката за съхранение ще сожат метални печати на вентилираните контейнери за съхранение (ВКХ-ВВЭР) и между ВКС-ВВЭР, които ще идват от енергоблок No 5, както и ще се проверяват счетоводните, експлоатационните и отчетните документи.

Инспекцията се извършва в рамките на международно споразумение между Украйна и МААЕ за прилагане на Договора за неразпространение на ядреното оръжие.

МААЕ е единственият в света международен инспектор по ядрени гаранции и контрол в областта на гражданските ядрени програми.
Целта на контрола е да се предотврати трансферът на ядрени материали, използвани в ядрени инсталации, разположени в 70 страни по света за военни цели.

Източник: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-205278

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари