ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Полша започна обсъждане на BWRX-300 с регулаторния орган

02.11.2020

Компанията Synthos Green Energy (SGE) започна дискусии с полския регулатор по проекта за малък модулен реактор с кипяща вода BWRX-300, разработен от „GE Hitachi Nuclear Energy“ (GEH).

 

SGE очаква да получи от регулаторите общо становище относно организационните и технически решения, които ще бъдат използвани при изграждането и експлоатацията на атомната електроцентрала в Полша.

Компанията, в съответствие с полското законодателство, има възможност да поиска такова становище. Издаването на становище е първата подготвителна стъпка за започване на официална процедура за разглеждане на заявление за изграждане на АЕЦ.

SGE е част от „Synthos Group SA”.
Компанията подготвя предложение за изграждане на блокове с BWRX-300 в Полша в сътрудничество с Fortum, Exelon и GEH.

За интереса на „Synthos” към технологията BWRX-300 стана известно през октомври 2019 г., когато беше подписано съответното споразумение между „Synthos” и GEH.

Реакторът BWRX-300 е воден кипящ реактор, представляващ еволюционно развитие на технологията BWR от компанията „General Electric”.

Източник: http://atominfo.ru/newsz02/a0516.htm

Подробности на: https://www.world-nuclear-news.org/Articles/Company-begins-SMR-discussions-with-Polish-regulat

Tags: , , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари