ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Египет – АЕЦ „Дабаа” – Възвращаемостта на инвестицията за изграждането и може да достигне 400%

20.10.2020

Очаква се атомната електроцентрала „Дабаа“ в Египет да генерира четири пъти по-голяма възвръщаемост от сумата, инвестирана в нейното изграждане.

 

Това обяви генералният директор на регионалния център на „Росатом“ за Близкия изток и Северна Африка Александър Воронков.

В интервю за държавната информационна агенция MENA той коментира, че проектът може да превърне Египет в една от водещите държави в областта на мирната ядрена енергетика, след като бъде напълно завършен, което е планирано за периода 2028-2029 година.

АЕЦ „Дабаа“, която ще е с обща мощност от 4,8 гигавата, се изгражда от руската корпорация „Росатом“ чрез дъщерното ѝ дружество „Атомстройексторт“.
Водещи египетски компании също работят на площадката, която се намира на 184 километра западно от Александрия.

Очаква се разрешенията за строеж на енергоблоковете да бъдат издадени през първата половина на 2021 г. от Агенцията за ядрено и радиологично регулиране на Египет (ENRRA).

Източник: www.amwalalghad.com

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари