ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Хмелницка АЕЦ – В ремонта на втори енергиен блок участват почти 1400 души от персонала на централата

19.10.2020

На 17 октомври във втори енергиен блок на ХАЕЦ беше 50-ият ден от ППР от 198 планирани.
Тази продължителност се дължи по-специално на изпълнението на значителен обем работа по модернизация и реконструкция.

Според ръководителя на отдела за планиране и ремонт Иван Микитенко двойна тежест е паднала върху заетите с ремонта, тъй като сегашният среден планов ремонт има преходен статус, няма да има ППР-21 като такъв.
Поради това фронтът на работата значително се е увеличил, защото трябва да се справим с обемите, които обикновено се извършват по време на две ремонтни кампании

ХАЕЦ се подготви за това предварително и по съответния начин, като се грижи за предоставянето на материалите, предвидени в нормативните документи.
Това е 80% от необходимото, останалото ще бъде доставено по време на ППР, така че няма да има проблеми, свързани с липсата на технически ресурси.

Работата на втори енергоблок се извършва по график, реакторната установка е в състояние „зареждане с гориво“, третият канал на системата за безопасност е в ремонт.
Между другото, времето, предвидено за ремонта на всеки от трите канала, според плана е 60 дни, което пряко влияе върху продължителността на работата по поддръжката. Освен нетипичния продължителен ремонт на статора на генератора, който се извършва частично от персонала на ХАЕЦ и Атомремонтсервиз, основната поддръжка се извършва от специалисти на корпорацията General Electric, те извършват и отделни операции. Подобна комбинация от усилия ще допринесе за висококачествен и навременен ремонт и предотвратяване на досадни моменти, които ни сполетяха по време на ППР на първи енергиен блок.

Списъкът на основните работи в хода на настоящия ППР включва ремонт на реакторната установка, презареждане на ядрено гориво, вихров токов контрол на метала, основен ремонт на парогенератори и главни циркулационни помпи и друго оборудване.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-204530

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари