ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росатом ще развива дейност на пазарите за съхранение на енергия под марката RENERA

09.10.2020

Росатом завърши формирането на индустриален интегратор в бизнес-направлението за съхраняване на енергия. ООО «РЭНЕРА» (търговска марка – RENERA) е създадено на базата на ООО «Катодные Материалы» (предприятие на горивната компания на Росатом „TVEL“).

 

Основната продуктова линия, която ще бъде разработена и популяризирана от компанията интегратор, са литиево-йонните тягови батерии за електрически транспорт, както и стационарни системи за съхранение на енергия – продукти за аварийно и непрекъснато захранване, системи за съхранение за възобновяеми енергийни източници и изглаждане на натоварването.

«РЭНЕРА» е съкращение от «Росатом – Энергоаккумулириующие решения».( Rosatom – решения за съхранение на енергия).
Името на компанията символизира нова ера в енергетиката – високотехнологични решения, които допринасят за развитието на индустрията по отношение на декарбонизацията, екологичността, енергийната ефективност и дигитализацията.

Подробности на: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/10/08/107713

Tags: ,

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19