ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Росатом” се присъедини към глобалния договор на ООН

08.10.2020

Руската държавна корпорация „Росатом“ се присъедини към Глобалния договор на Организацията на обединените нации (UN Global Compact).
Това е най-голямата международна инициатива на ООН за бизнеса в сферата на корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие, която обединява 13 000 компании от повече от 160 държави.

 

 

 

„Росатом“ изпрати официално писмо за ангажираност до генералния секретар на ООН, с което потвърждава стремежа си да реализира десетте принципа на Глобалния договор в областта на правата на човека, трудовите отношения, околната среда и борбата с корупцията.
Корпорацията се ангажира да направи Глобалния договор на ООН и принципите му част от стратегията, културата и дейността си.

На 5 октомври е получено официално потвърждение за одобрение на заявлението на „Росатом“ от представителите на UN Global Compact.
„Най-високите социални стандарти, екологичната отговорност и безопасност исторически са част от парадигмата на ядрената индустрия. Радвам се, че експертите от Глобалния договор на ООН потвърдиха нашето заявление. За нас това е още един знак, че усилията ни на руския и международния пазар получават висока оценка от глобалната общност“, коментира генералният директор на „Росатом“ Алексей Лихачов.

Подробности на: https://www.rosatom.ru/journalist/news/rosatom-prisoedinilsya-k-globalnomu-dogovoru-oon/

Tags: , ,

One Response to “Росатом” се присъедини към глобалния договор на ООН

  1. Красимир Христов on 08.10.2020 at 0:19

    Още на 9 март 2012 г. „АЕЦ Козлодуй” ЕАД се присъедини към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН*, с което декларира готовността си да спазва и прилага неговите 10 универсални принципа за социална отговорност и опазване на околната среда в своята всекидневна дейност.
    Подробности ще намерите на: http://atominfo.bg/?p=4963

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари