ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Бразилия / Westinghouse подписа договор за инженерен анализ на Angra-1 за ПСЕ

07.10.2020

Westinghouse Electric Company подписа договор с държавната енергийна компания в Бразилия Eletronuclear за извършване на инженерен анализ, критичен за безопасността, надеждността и дългосрочния живот на атомната електроцентрала Angra-1.

 

 

 

Компанията заяви, че договорът поддържа дългосрочната оперативна програма на Eletronuclear, предназначена да позволи продължаване на експлоатацията на Angra-1 до края на 2044 г. Настоящата оперативна лицензия е валидна до декември 2024 година.

Програмата LTO в Angra-1 включва инженерни оценки, тестване на системата и модернизации на инсталациите, които ще бъдат приложени на няколко етапа до 2030 г.

Договорът е вследствие на писмо за намерение, подписано между Westinghouse и Eletronuclear през февруари, за ПСЕ на централата.

За справка

Angra-1 е с мощност 609 MW и реактор с вода под налягане, който започва търговска експлоатация през 1985 г. Двата търговски ядрени реактора в Бразилия, Angra-1 и Angra-2, осигуряват около 2,7% от производството на електроенергия в страната, според статистиката на Международната агенция за атомна енергия.

Изграждането на трети енергоблок, Angra-3, започна през 1984 г., но беше спряно през 1986 г. поради липса на финансиране. През 2010 г. разрешението за строеж беше преиздадено от властите, но проектът беше спрян отново през 2015 г. поради опасения относно финансирането и производства по разследване на корупция.

Според Eletronuclear почти 47% от строителните работи на обекта са завършени през 2014 г. До момента за проекта са похарчени 9 милиарда реала (1,6 милиарда долара), съобщи Ройтерс.

Източник: https://www.nucnet.org/news/westinghouse-signs-engineering-analysis-contract-for-angra-1-10-2-2020

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари