ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларуска АЕЦ – Включен е последният високоволтов електропровод към енергийната система на страната

06.10.2020

Беларуската атомна електроцентрала получи седмата връзка с енергийната система на Беларус – беше свързана високоволтовата електропроводна линия „БелАЕЦ – Россь „, научи БЕЛТА от медийния сектор на Държавното производствено обединение „Белнерго“.

 

 

Линията с дължина 250 км свързва високоволтовата комутационна апаратура на Беларуската АЕЦ с подстанция 330 kV Россь, осигурявайки допълнително предаването на енергия от АЕЦ до западната част на енергийната система на републиката.
Това е най-дългият въздушен електропровод 330 kV в енергийната система на Беларус.

Оборудването на разпределителното устройство в БелАЕЦ, свързано с тази електропроводна линия, и оборудването на самата електропроводна мрежа вече са в режим на комплексно изпитване.
„Включването на високоволтовата линия „БелАЭС — Россь “ще осигури оптималните режими на енергийната система както преди, така и след пускането в експлоатация на енергоблоковете на Беларуската АЕЦ“, обясни Беленерго.

Както беше съобщено, 6 въздушни електропровода бяха включени по-рано, осигурявайки комуникация между АЕЦ и енергийните съоръжения на системообразуващата мрежа на Беларус (подстанции 330 kV).
Тези електропроводи са снабдени с надеждна защита срещу различни видове къси съединения.

Подробности на: http://www.kopyl.by/?p=94715

Tags:

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19