ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Казахстан и Индия преговарят за сътрудничество в областта на използването на ядрената енергия за мирни цели

05.10.2020

На 30 септември 2020 г. в режим на видеоконференция се състояха двустранни преговори на министъра на енергетиката на Република Казахстан Н. Ногаев с председателя на Комисията за атомна енергия на Република Индия Шри Камлеш-Нилкант Вяс, съобщи пресслужбата на Министерството на енергетиката на Република Казахстан.

 

 

 

От казахстанска страна в преговорите взеха участие представители на Министерството на енергетиката на Република Казахстан и АО «НАК «Казатомпром», от индийска страна в срещата участваха представители на Министерството на ядрената енергетика на Индия.

По време на срещата страните обсъдиха актуални въпроси и перспективи за двустранно сътрудничество между републиките в областта на мирното използване на атомната енергия. По-специално бяха обсъдени въпросите за доставката на казахстански природен уран за Индия.

Страните отбелязаха успешното приключване на всички предишни договори, сключени в рамките на двустранното сътрудничество между страните.

След срещата страните се договориха, че до края на тази година ще бъдат постигнати споразумения за нов договор за доставка на казахстански уран.

Източник: https://www.atomic-energy.ru/news/2020/10/02/107527

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари