ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Атомната електроцентрала в Чернобил ще се превърне в полигон за експериментални технологии на корейски ядрени учени

05.10.2020

Ръководителят на Държавната агенция на Украйна за управление на зоната на отчуждението (ГАЗО) Сергей Калашник и президентът на Корейския институт за атомна енергия (KAERI, Korea Atomic Energy Research Institute) подписаха меморандум за техническо сътрудничество в областта на научноизследователската дейност.

„Агенцията непрекъснато и всеобхватно поддържа международно сътрудничество с партньорски организации, тъй като чрез комбиниране на водещите световни технологии и практики ще можем да еализираме по-ефективно задачите, пред които сме изправени. По-специално това е извеждането от експлоатация на атомната електроцентрала в Чернобил и превръщането на обекта „Укритие“ в екологично безоасна система “, каза ръководителят на ГАЗО Сергей Калашник.

За справка

Преди 5 години Корея взе решение да затвори собствените си атомни електроцентрали, сроковете за експлоатаця на които скоро ще изтекат, и да разработи програма за подготовка на технологии за извеждане от експлоатация на АЕЦ.
Чернобилската АЕЦ се съгласи да предостави възможност да се използват уникалните характеристики на промишлената площадка за тестване на технологията в реални условия.

Подробности на: http://www.energyland.info/news-show-tek-atom-203950

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари