ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Westinghouse и Energoatom подписаха договор за доставка на ядрено гориво за реакторите VVER-440 на АЕЦ „Ровно“

02.10.2020

Westinghouse Electric Company и НАЭК „Энергатом“ подписаха договор за доставка на ядрено гориво за реакторите VVER-440 на АЕЦ „Ровно“.
Страните също подписаха писмо за намерение за допълнително проучване на локализацията на производството на компоненти за гориво и сглобяеми части в Украйна.

 

 

 

„Това споразумение е поредната успешна стъпка в продължаването на дългосрочното партньорство между Енергоатом и Уестингхаус“, заявиха компаниите в съвместно съобщение за пресата.

Подписано е и писмо за намерение за по-нататъшно проучване на локализацията на производството на компоненти за гориво и монтажни части в Украйна.
Понастоящем „Атомэнергомаш“, подразделение на „Эенргоатом“, отговаря на изискванията за производство на опашки и глави за горивото от Westinghouse за ВВЭР-1000.

И двата документа бяха подписани в присъствието на украинския президент Владимир Зеленски.

Подробности на: https://elektrovesti.net/72781_westinghouse-i-energoatom-podpisali-kontrakt-na-postavki-yadernogo-topliva-dlya-reaktorov-vver-440-rivnenskoy-aes

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари