ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Белоярска АЕЦ – Росатом утвърди проекта за ПСЕ на БН-600 до 2040 година

01.10.2020

Белоярската АЕЦ е готова да удължи живота на енергоблока БН-600 до 2040 година, работата в тази посока протича по график, заяви заместник-главният инженер по безопасноста и надеждноста на централата Валери Шамански на пресконференция в Уралския регионален информационен център на ТАСС.

„Инвестиционният проект за ПСЕ вече е одобрен от Росатом, т.е. всичко върви в съответствие с плановете и пътните карти“, каза той.

Шамански поясни, че за да се удължи живота на енергийния блок, ще е необходимо да се извърши набор от работи – да се изследва състоянието на незаменими елементи, да се подменят и модернизират съоръженията, да се въведат модерни системи за безопасност и също да се премине през всички проверки на Ростехнадзор.

„За да приведем блока към новите изисквания, полагаме всички усилия. БН-600 определено да бъде приведен към тези изисквания – това е основното условие за удължаване на експлоатационния му живот.
И до 2025 г. ще завършим този голям комплекс от работи“, добави той.

Източник: http://www.atominfo.ru/newsz02/a0362.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари